1 en 22 december Koopavond start 19u. | 9 en 10 december Winterfestijn |Probeer onze Whatsappadvieslijn 010.200.84.51
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

In de winkel: Ik hoorde een Babynaam

  • Geplaatst op
  • Door Leonieke Paalvast
  • Geplaatst in In de winkel
  • 0
In de winkel: Ik hoorde een Babynaam

Dus ik vroeg aan haar: Komen er in de naam amethist daar letters in voor? Ze moest even denken...

Toen ze vertelde dat er een amethist op zijn aankomende bedje lag, was dat voor mij het moment te vragen of de letters van zijn naam erin voorkomen. Ik hoorde namelijk in ons gesprekje over voorbereiden op de bevalling en welke steen daarbij zou passen een naam.

Dus ik vroeg aan haar: "Komen er in de naam amethist daar letters in voor?" Ze moest even denken...
Ja! Mika: antwoordde ze.


Ik was compleet verrast want ik hoorde toch echt heel duidelijk Thijs. Nou laat maar, dacht ik, dan weet ik het ook even niet. Deze naam is zo anders.


Eenmaal bij de kassa rekent zij zelf de heel leuke Shit Happens Inspiratiekaartenset af.

 

Heerlijk rechtdoorzee kaarten set.

 

Ze brengen een grote lach op je gezicht, zijn confronterend en laten je anders denken over de dingen in je leven.

 

 

 

 

 

 

Haar schoonmoeder met wie ze naar de winkel kwam rekende de amazoniet af. Die kreeg ze cadeau, om bij de bevalling in te zetten.

 

 

Met het moment dat ik haar gedag zeg, gooi ik er spontaan Thijs uit in plaats van Mika.

 

Driemaal raden wat ze zegt: "Dat was de tweede naam waar we aan dachten!"

 

"Serieus?? Oh shit",  zeg ik enigszins overrompeld over het feit dat deze naam serieus een betekenis heeft voor haar. "Moet ik het er voortaan toch gewoon uitgooien een volgende keer?", zeg ik enigszins verwonderd en vertwijfeld.

"Ja gewoon zeggen", zei ze al uitnodigend.

 

Mijn overdenkingen:

█ Ik vind het namelijk ook kwetsbaar - en enigszins bemoei ik mij met iets wat niet van mij is. Ik vind het een dunne scheidslijn tussen ongevraagd bemoeizucht en een boodschap overdragen. Mijn ego wil het eerder bestempelen als bemoeizucht dan als zuiver delen van informatie. Zeker in deze situatie omdat het een ongeboren baby betreft. Aan de andere kant zo bijzonder dat ik dit mocht ontvangen.

 

█ Dit voorval doet mij denken aan onze aan eigen Lieke. Die had in het jaar voor mijn zwangerschap van haar - haar 2 namen doorgegeven. Lieke en Merlijn. Later is hier nog Lotus tussen gekomen. Met 8,5 week ging ik met mijn moeder naar het ziekenhuis voor een echo en mijn moeder zei na afloop in de lift. Dat haar gevoel is dat het een meisje is en haar namen wist ook: Lieke Merlijn.

 

Say what!!? Mam zo kan ik nooit iets voor je verborgen houden, haha. Nou mam dat klopt! Die namen had ik ook doorgekregen.

 

█  En met het bezoek van deze leuke aanstaande moeder en haar schoonmoeder mocht ik weer een naam van een ongeboren kindje ontvangen. Nu stond vorige week nog de naam Mika als eerste op de lijst maar... Ik vraag mij af of ik nu een twist in de namen keuze heb aangebracht, want ze kwamen samen met de naam Mika... voor mij voelt het toch echt als een Thijs.

Over max 5 weken is de beslissing gevallen... ik vind het toch wel spannend!

 

Met respect voor moeder en haar ongeboren kind heb ik totaal andere namen en edelstenen gebruikt. Zodat niet direct te herleiden is om wie het gaat. Hoe zou jij met zo'n ingeving omgaan? Gooi jij het er zo uit of houd jij het voor jezelf?

 

█  Heb jij een keer behoefte aan 1-op-1 consult? Deze dienst verzorg ik in beperkte mate. Neem dan even contact met mij op via de mail.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »